دریاچه نمک حوض سلطان در حاشیه بزرگراه تهران قم (84 کیلومتری جنوب تهران و 41 کیلومتری شمال قم) واقع شده است. دریاچه حوض سلطان که به درياچه ساوه قم و درياچه شاهی نیز معروف است، وسعتی در حدود 242 کيلومتر مربع دارد و رشته کوههای البرز در شمال حوض سلطان واقع شده است.
شکل و گستردگی دریاچه حوض سلطان با توجه به میزان بارندگی در فصول مختلف سال متغیر می باشد. در حقیقت بر اساس میزان ذوب برف کوههای همجوار و میزان بارندگی و در نتیجه افزایش آب ورودی، وسعت حوض سلطان ، افزایش و طول و عرض آن به 17 کيلومتر می رسد. در ايام خشکسالی از وسعت کویر نمک ( حوض سلطان ) کاسته و یا خشک می گردد. به همین علت سطح آب درياچه حوض سلطان پيوسته در نوسان است.
در واقع دریاچه نمک حوض سلطان در سال 1883 میلادی و بر اثر ساخت جاده آسفالته تهران – قم تشکیل گردید. رودهایی به درياچه نمک حوض سلطان جاری می شوند، اغلب از زمینهای شوره زار و نمکی اطراف گذر می کنند. مطالعات نشان داده كه اغلب رسوبات حوض سلطان بيشتر از گچ، نمك، مارن و خاک رس است. تحقیقات حفاری و لرزه نگاری عمق نمک دریاچه حوض سلطان را تا 46 متر نشان داده است. نمک دریاچه حوض سلطان به صورت 5 لایه و جدا از هم می باشد كه با لایه های رس قهوه ای یا خاكستری از يكديگر جدا می گردند.
راهنمای ورود به دریاچه حوض سلطان
در فاصله 84 کیلومتری بزرگراه تهران – قم، یک جاده خاکی به سمت دریاچه حوض سلطان منشعب می گردد. درون دریاچه حوض سلطان نیز جاده خاکریزی شده بمنظور جلوگیری از فرو رفتن ماشینها در باتلاق و تسهیل در بهره برداری نمک از دریاچه حوض سلطان ایجاد گردیده.
گالری عکس دریاچه حوض سلطان
جهت نمایش بزرگتر عکسهای دریاچه حوض سلطان ، بر روی عکس ها کلیک نمائید.