اطلاعاتی در مورد ایرانیان مقیم آمریکا:
بیشترین جمعیت ایرانیان در مناطق زیر می باشد :
تگزاس، کالیفرنیا، واشنگتن دی سی، آتلانتا، سیاتل، لاس وگاس، نیویورک
ادیان و مذاهب ایرانیان مقیم آمریکا:
- مسلمان اکثرا شیعه ۴۰%
- سکولار ۴۰%
- یهودی،مسیحی، زرتشتی ، بهائی و مندایی۲۰%
جمعیت:
یک همه پرسی در سال ۲۰۰۰ میلادی انجام شد ، که در آن تعداد آن هایی که خود را «ایرانی» (یا ایرانیتبار) معرفی کردند به بیش از ۳۷۰ هزار نفر رسید.
ولی گفته شده که دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن دی سی مدعیست که ۹۰۰٬۰۰۰ پرونده گذرنامه از ایرانیان در آمریکا در اختیار دارد.شورای ملی ایرانیان آمریکا اعلام کرده است که جمعیت ایرانیان در آمریکا بیشتر از یک میلیون نفر می باشد.
بعضی از گزارشات نشان می دهد که جمعیت ایرانیان در جنوب کالیفرنیا به تنهایی تا نیم میلیون نفر است. و همچنین یک مطالعه غیر رسمی در ام آی تی نیز این تعداد را در جنوب کالیفرنیا ۶۰۰٬۰۰۰ نفر ذکر کردهاست.
پیشینه:
سالهای زیادی است که ایرانیان در آمریکا حضور دارند، نخستین ایرانی که رسما تابعیت ایالات متحده آمریکا را پذیرفت میرزا محمد علی حاج سیاح بود. (دوران مشروطه)
ایرانیان در عرصه سیاست آمریکا:
ایرانیان در آمریکا درمقام های بالایی مثل معاونت وزیر در دولت ایالات متحده خدمت کردن. در حال حاضر، ارشدترین سیاستمداران ایرانی در آمریکا عبارتند از:
- گلی عامری، از ایالت اورگن
- جیمی دلشاد، شهردار بورلی هیل در کالیفرنیا از سال ۲۰۰۳ تا کنون
- ناتاشا کامرانی، معاون دوم در سازمان آموزش پرورش در تگزاس
- فرید جواندل، عضو ارشد شورای شهری آلبانی، در کالیفرنیا
- راس میرکریمی، عضو هیئت ناظر در شورای شهری سانفرانسیسکو
- سوزان اعتضادی، قاضی ارشد دادگاه عالی شهرستان سان ماتئو در کالیفرنیا
- شیلا مشکین هنسون، قاضی ارشد دادگاه عالی شهرستان ارنج در کالیفرنیا
- تامیلا ابراهیمی، قاضی ارشد دادگاه عالی سن دیگو (انتصاب توسط فرماندار کالیفرنیا)
- ولی نصر، مشاور ارشد ریچارد هولبروک در کابینه اوباما
اما ایرانیان در آمریکا هنوز هم دارای یک لابی واحد و منسجم در صحنه سیاست در واشنگتن نیستند. برخی خلأ حضور ایرانیان، در صحنهٔ سیاسی آمریکا را بخاطر کشمکشهای داخلی و چند دستگی درونی بین خود ایرانیان دانستهاند.
توزیع جغرافیایی:
آمار توزیع جمعیتی ایرانیان در آمریکا بر حسب درصد جمعیت هر ایالت در سال ۲۰۰۸:
بیش از ۰٫۴٪ جمعیت ایالت (کالیفرنیا)
بین ۰٫۲٪–۰٫۴٪ جمعیت ایالت (تگزاس، نیویورک)
بین ۰٫۱٪–۰٫۲٪ جمعیت ایالت (واشینگتن، ویرجینیا، مریلند)
بین ۰٫۰۶٪–۰٫۱٪ جمعیت ایالت (ماساچوست، نیوجرزی، میشیگان، ایلینوی، فلوریدا، جورجیا، اوکلاهوما، کانزاس، اورگن، نوادا، و آریزونا)
کمتر از ۰٫۰۶٪ جمعیت ایالت، اما باز قابل توجه (کلرادو، پنسیلوانیا، و کارولینای شمالی) اکثر ایرانیان مقیم آمریکا در کالیفرنیا متمرکز شدهاند. با این حال گروههای بسیار بزرگی از ایرانیان آمریکایی نیز در ایالات نیویورک (جون)، تگزاس، ویرجینیا، مریلند، و در شهرهای سیتل و آتلانتا قرار دارند، و تقریباً هر دانشگاه بزرگ آمریکایی یک کلوپ دانشجویی و یا انجمن ایرانی و فارسی زبان دارد.
موفقیت:
ایرانیان مقیم آمریکا، تحصیل کرده ترین گروه نژادی در کشور آمریکا محسوب میشوند.
محاسبات دانشگاه ام آی تی نشان می دهد که، این گروه مهاجر۵۰٪ بیشتر از حد میانگین جامعه در ایالات متحده کسب درآمد میکنند و از گروههای موفق جامعه آمریکا محسوب میگردند. برخی منابع هم اعلام کردند که سهم ایرانیان در اقتصاد ایالات متحده آمریکا ۴۰۰ میلیارد دلار است.
اداره آمار آمریکا در سرشماری سال ۲۰۰۳ اعلام کرد که ۲۷٪ ایرانیان آمریکایی دارای مدرک کارشناسی ارشد به بالا هستند، که این میزان در میان گروههای مهاجر آمریکایی دارای رتبه نخست می باشد. و بیش از ۵۶٪ آنها دارای مدرک کارشناسی میباشند، که در میان ۶۷ گروه مهاجر آمریکا رتبه دوم را دارد. اما گزارش دیگری، نشان دهنده ی سیر نزولی تعداد دانشجویان ایرانی در مقاطع پیشرفته دانشگاهی در سالهای اخیر می باشد.
حضوری فعال در جامعه:
کاترین بل(یک ایرانی مقیم آمریکا) بازیگر نقش اول سریال تلویزیونی JAG در شبکههای سراسری آمریکاست که در نقش یک افسر ارتشی بازی میکند. به جز پیر امیدیار، بیژن پاکزاد، فیروز نادری، لطفی علیعسکرزاده، شهره آغداشلو، آندره آغاسی، علی جوان، سینا تمدن (Apple computers)، امید کردستانی، رودابه بختیار (CNN)، کریستین امانپور، کاترین بل و انوشه انصاری که شناخته شده همگان در امواج خبری بودهاند، بسیاری از ایرانیان آمریکا در سطوح شهری و در محل زندگی خود حضوری بسیار فعال داشتهاند.
برای مثال، در سال ۲۰۰۶ در تگزاس، گیتی و علی صابریون مقیم هیوستون ۱۰ میلیون دلار به مرکز سرطان ام دی اندرسون دانشگاه تگزاس اهدا نمودند، و شهردار هیوستون به افتخار فیلم عمر خیام (The Keeper: The Legend of Omar Khayyam) ساخته کیوان مشایخ اهل هیوستون، ۲۶ جولای ۲۰۰۵ را روز خیام (Keeper Day) نامید.
در سال ۲۰۰۴، هوشنگ انصاری و شهلا انصاری ۱۵ میلیون دلار اهدا کرده و مرکز پژوهشهای سلولهای بنیادین را در دانشگاه کرنل تاسیس کردند.
دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در لس آنجلس نیز در سال ۲۰۰۷، ۱۷ میلیون دلار از یک مهندس ایرانی دریافت کرد، و دانشگاه کالیفرنیا درایرواین هدیهای ۳۰ میلیون دلاری از آقای معراج دریافت نمود.
در سانفرانسیسکو نیز، ندا و مانی مشعوف 10 میلیون دلار به دانشگاه ایالتی سان فرانسیسکو بزرگترین هدیه دادند، و همچنین بیمارستان Swedish CovenantHospital در شیکاگو دریافت کننده هدیه ۴ میلیون دلاری از یک ایرانی دیگر می باشد.
دانشگاه ایالتی پورتلند حتی به پاس هدیه ۸ میلیون دلاری دکتر فریبرز مسیح، دانشکده مهندسی خود را بنام او گردانید.
در حیطه صنعت نمایش و فیلمسازی نیز میتوان از داریوش خنجی مدیرفیلم برداری بسیاری از فیلمهای موفق سینمای هالیوود، فرهاد صفی نیا فیلمنامه نویس و باب یاری تهیه کننده سینمای هالیوود و مالک چهار شرکت تولید فیلم در کشور آمریکا نام برد.
جالب است بدانید برخی از ایرانی ها حتی در نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا حضور داشته و حتی برخی در راه دفاع از میهن جدید جان خود را از دست دادند.
فعالیتها و گروههای ایرانیان مقیم آمریکا:
- انجمن پزشکی ایرانیان آمریکا
- پروژه دانشنامه ایرانیکا
- شورای ملی ایرانیان آمریکا
- اتحادیه روابط عمومی آمریکاییهای ایرانی تبار
- شورای آمریکاییان ایرانیتبار
خیابانی در هیوستون به روایتی حدود ۷۰۰۰۰ ایرانی و ایرانی-تبار دارد.
ایرانیان مقیم خارج به چند گروه تقسیم می شوند:
گروه اول: آنهایی که قبل از سال ۸۲ از کشور خارج شده اند و دو دسته هستند:
۱) آنهایی که شرایط معافیت با پرداخت وجه را دارند و مایل به استفاده از این تسهیلات هم هستند که این افراد باید به نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در آن کشور مراجعه و مدارک خود را تکمیل و پس از تائید وزارت امور خارجه به سازمان وظیفه عمومی جهت صدور کارت معافیت ارسال نمایند که به محض صدور و تحویل کارت دیگر هیچ محدودیتی برای تردد به کشور نخواهند داشت.
۲) آنهایی که شرایط استفاده از این نوع معافیت را ندارند یا تمایلی به استفاده از این تسهیلات ندارند. این افراد می توانند با درج مهر در گذرنامه هر سال یک مرتبه و حداکثر به مدت سه ماه به کشور تردد کنند.
گروه دوم: مشمولان دانشجوی فاقد معافیت تحصیلی هستند که تا پایان شهریور ماه ۱۳۸۵ از کشور خارج شده و در یکی از دانشگاههای معتبر و مورد تائید وزارتخانه های علوم یا بهداشت و درمان مشغول به تحصیل شده اند، این افراد مجازند سالانه دو بار و در مجموع حداکثر سه ماه به کشور تردد کنند.
گروه سوم: دانش آموزان یا دانشجویانی که بر اساس ضوابط وظیفه عمومی ، با دریافت معافیت تحصیلی از کشور خارج شده اند و یا در آینده از کشور خارج خواهند شد، مجاز به تردد به کشور سالیانه دو بار و جمعا ۳ ماه هستند.
تبصره: دانشجویان چنانچه شرایط اضطراری برای آنان به وجود آید با تائید کمیسیونی که وجود دارد تردد آنان برای یک بار دیگر تمدید میشود.
گروه چهارم: فرزندان مأمورین ثابت دولت ج . ا .ا در خارج از کشور که برابر قانون از کشور خارج شده اند تا زمان اتمام مأموریت والدین خود به طور متناوب و بدون محدودیت مجاز به تردد به کشور هستند.
حقوق قانونی چیست؟ مشکلات حقوقی و یا ویزا در ایالات متحده آمریکا چیست؟
حقوق پایه ای فرد شامل حق پاسخ ندادن به سوالاتی است که از طرف قانون و یا توسط مامور مهاجرت به آمریکا مطرح می شود، در صورتیکه مبادرت به اخذ چنین تصمیمی نماید؛ حق تماس و مشاوره با وکیل؛ حق عدم پذیرش تفتیش خانه / دارایی فرد مگراینکه به آن رضایت دهد و یا حکم دادگاهی به فرد نشان داده شود که در آن جزییات پیشنهاد چنین تفتیشی درج شده باشد؛ حق دیدن چنین حکمی؛ در صورت دستگیری، درخواست اینکه اتهام وارده طی مدت زمان محدودی (معمولاً چهل و هشت ساعت) اعلام شود. اگرفرد زندانی شود ، حق داشتن جلسه دادرسی در مقابل قاضی مهاجرت به آمریکا در ارتباط با هر گونه درخواست اخراج از کشور. اتحادیه آزادی های مدنی ایالات متحده آمریکا جزوه ای را در ارتباط با این مسئله با عنوان ” از حقوق خود آگاه باشید” به چاپ رسانیده است دفتر دانشجویان خارجی دانشگاه میتواند به سوالات شما در مورد حقوق تان پاسخ داده و اطلاعاتی در ارتباط با وکلای محلی که در امورمربوط به مهاجرت به آمریکا تخصص دارند را به شما ارائه نماید
آیا این احتمال وجود دارد که شخصی به دلیل کشوری که تابعیت آنرا دارد و یا به علت مذهب تحت تبعیض قرار گیرد و یا اذیت شود ؟ آگر چنین اتفاقی بیافتد چه باید کرد؟
نه. این برخورد عادی نیست و در واقع بر مبنای قوانین ایالات متحده آمریکا مجازات هم دارد. در صورتیکه فرد با چنین رفتاری مواجه شود،میتواند آنرا به مراجع مربوطه اطلاع دهد – اگر اعمال تبعیض آمیزی در دانشگاه رخ داد می تواند به دفتر دانشجویان خارجی مراجعه کند. تبعیض در ارتباط با مسکن را میتوان به وزارت مسکن و توسعه شهری ایالات متحده آمریکا گزارش کرد؛ تبعیض شغلی را میتوان به کمیسیون فرصتهای برابر شغلی گزارش نمود؛ و تبعیض تحصیلی را میتوان به وزارت آموزش و پرورش ایالات متحده آمریکا، دفتر حقوق مدنی گزارش کرد. سازمانهای مدافع حقوق مدنی مانند اتحادیه آزادیهای مدنی ایالات متحده آمریکا میتوانند حمایت و ارجاع ارائه دهند .
میزان جرم در ایالات متحده آمریکا چیست؟
آماری که اخیرا سازمان اف بی آی اعلام کرد، میزان جرم را در سال ۲۰۰۵ ، وقوع تقریباً ۳۸۹۹ جرم خشونت انگیز و در ارتباط با اموال را برای هر۱۰۰,۰۰۰ نفر از جمعیت ایالات متحده آمریکا نشان میداد . وقوع جرائم خشونت انگیز ( قتل و آدم کشی غیر مسامحه کارانه، تجاوز، حمله مشدد، سرقت) بالغ بر ۴۶۹جرم برای هر ۱۰۰,۰۰۰ نفر بود و مابقی جرائم برعلیه اموال ارتکاب شده. (ورود به خانه ای جهت دزدی، سرقت، دزدی وسیله نقلیه، و ایجاد حریق عمدی).
در طی تحصیلات در ایالات متحده آمریکا چه کسی میتواند امنیت شما را تضمین نماید؟
در واقع هیچکس قادر به “تضمین” امنیت دیگری نیست، اما دانشگاه شما مسئولیت دارد که از ایمنی شما اطمینان کسب نماید. مشاور دانشجویان خارجی دانشگاه فردی است که وظیفه دارد حفظ رفاه و امنیت دانشجویان خارجی را تامین کند. کارمندان امنیتی و پلیس هم در دانشگاه ها هستند، و بی شک هر محلی در آمریکا دارای پلیس، اداره آتش نشانی، بیمارستان و سایر منابع اجتماعی است که باید از امنیت هر شخصی که در آن جامعه زندگی می کند و یا مهمان آن است اطمینان کسب نماید.
چگونه می شود در مورد امنیت دانشگاهی اطلاعات کسب کرد؟
گزارشات مربوط به جرائم مرتکب شده در هر کالج و دانشگاه ایالات متحده آمریکا توسط سایت اینترنتی وزارت آموزش و پرورش آمریکا گردآوری میشود و بصورت آنلاین در اختیار شما قرارمیگیرد.
اگر در ایالات متحده آمریکا یک رویداد تروریستی رخ دهد که برای ارتکاب آن افرادی که هم مذهب من هستند به عنوان مسئول شناخته شده باشند چه میشود؟
بر مبنای آمارانتظار میرود که بمجرد وقوع رویدادی، خطر وقوع جرائم نژادی مبنی بر ملیت/مذهب، به صورت موقت رو به افزایش خواهند داشت، باوجود اینکه چنین جرائمی حتی بعد از رویداد ۱۱ سپتامبر بصورت گسترده ای در ایالات متحده آمریکا بوقوع نپیوستند. اداره اف بی آی گزارش کرد که جرائم نژادی بر علیه اشخاص مسلمان (و یا اشخاصی که گمان میشد مسلمان باشند) از ۲۸ جرم در سال ۲۰۰۰ به ۴۸۱ جرم در سال ۲۰۰۱ رسید، از جمله ۳ تا ۷ قتل. بر مبنای ارزیابی کمیته عدم تبعیض اعراب آمریکایی ( (ADC که گزارشاتی را در ارتباط با رویدادهای جزیی که به اف بی آی گزارش نشده بودند، دریافت میکرد، در سال ۲۰۰۱ 600 جرم نژادی بر علیه مسلمانان و اعراب بوقوع پیوسته است که اکثر آنان مربوط به فحاشی و یا ایجاد خسارت به اموال بوده است.
اکثر اینگونه جرائم بلافاصله در روزهای بعد از وقوع ۱۱ سپتامبر رخ داده است، و از آن به بعد میزان آن کاهش یافته شده است. (آف بی آی در سال ۲۰۰۵ ،که آخرین سال دسترسی به آمار است، ۱۲۸ جرائم نژادی را بر علیه مسلمانان به ثبت رسانیده است).
ADC یک بیانیه مشورتی به نام ” بیانه مشورتی برای جوامعی که در مخاطره هستند” به چاپ رسانده بود که در آن توصیه هایی مبنی بر اقدامات احتیاطی که افراد در طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت بحرانی پس از وقوع چنین رویدادهایی برای حفاظت از خود میتوانند انجام دهند ارائه شده است.
سازمان دید بان حقوق بشر توصیه می کند که از سازمانهایی که با اعمال خشونت آمیز با انگیزه تبعیض نژادی در محل تان مقابله می کنند مطلع باشید و در صورتیکه دستخوش چنین جرم نژادی شدید، نام شخصی که بتوان با او تماس گرفت را به خاطر بسپارید. شما همچنین میتوانید جهت برقراری کانالهای ارتباطی مداوم و فعل و انفعالات با رهبران جامعه در ایالات متحده آمریکا با سایرین نیز همکاری نمایید. به منظور تسهیل در فعل و انفعالات بین گروه و دولت محلی و سایر رهبران، . شاید لازم باشد که چنین گروه هایی مایل باشند که یک رابط اجتماعی و یا شورای مشورتی تشکیل دهند.
بیماری ایدز در ایالات متحده آمریکا تا چه میزانی رایج است؟
این بیماری در آمریکا هم مانند اغلب کشورها رایج است. طبق گزارشات مرکز کنترل بیماری ها در ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۰۵، 1 تا ۲ میلیون نفر از ۳۰۰ میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا دچار بیماری ایدز یا اچ آی وی هستند که اکثرشان از وضعیت مثبت بودن اچ آی وی خود آگاه نیستند. هر سال تقریباً ۴۰,۰۰۰ مورد جدید اچ آی وی در ایالات متحده آمریکا بروز می کند. دانشجویان دانشگاه جزء گروهی هستند که به دلیل اینکه باور ندارند که این عفونت ممکن است که برای آنها نیز اتفاق بیافتد و بسیاری از مواقع رابطه جنسی نا امن بر قرار می کنند، در معرض خطر بالایی قرار دارند. کاندوم تنها نوع وسیله جلوگیری از باردای است که ثابت شده است میتواند مانع انتقال ایدز شود. اما کاندوم های جدید گاهی اوقات خراب هستند و تقریباً ۲ درصد مواقع پاره میشوند.
نکاتی رو در مورد مهاجرت به آمریکا از طریق بستگان می نویسم:
- سیتیزن آمریکا می تواند نامزد یا همسر خود را با ویزای نامزدی به آمریکا ببرد در حالی کسی که گرین کارت دارد نمی تواند نامزد خود را با ویزای نامزدی به آمریکا ببرد و باید ازدواج کند بعد برای همسرش درخواست گرین کارت کند.
- کسی که با ویزای نامزدی وارد آمریکا می شود باید حداکثر تا ۹۰ روز با فرد مورد نظر ازدواج کند در غیر این صورت ویزا باطل می شود.
- کسی که سیتیزن آمریکا است می تواند برای پدر ، مادر ، خواهر و برادر ، همسر و فرزند خود درخواست گرین کارت کند
- کسی که گرین کارت دارد نمی تواند برای پدر ، مادر ، خواهر و برادر خود درخواست گرین کارت کند.باید تا ۵ سال(۶۰ ماه) از تاریخ صدور گرین کارت صبر کند ، اگر ۳۰ ماه از این ۶۰ ماه را در آمریکا بوده باشد می تواند سیتیزن شده و برای آنها درخواست گرین کارت کند.
البته لازم نیست که این ۳۰ ماه را بصورت پشت سر هم آمریکا باشد یعنی مثلا ممکن است ۵ماه در آمریکا باشد بعد ۳ ماه بیرون باشد، دوباره ۸ ماه آمریکا باشد و …..
ولی هر سال نباید بیشتر از ۶ ماه خارج از آمریکا باشد.یعنی هرچه از ۶ ماه به طرف یک سال نزدیکتر می شود احتمال اینکه سر مرز مامور گرین کارت او را گرفته و به دادگاه معرفی کند بیشتر می شود و در دادگاه باید دلیل محکمی برای علت “به مدت طولانی خارج از آمریکا بودن” داشته باشد، در غیر اینصورت گرین کارت فرد باطل می شود.
اگر صاحب گرین کارت مجبور است برای مدت طولانی خارج از آمریکا باشد باید قبلا از دولت امریکا اجازه بگیرد.حتی می تواند برای مدت ۲ سال اجازه بگیرد که خارج از آمریکا باشد.
شرکت خدمات مسافرتی و جهانگردی رها راز سفر
با احترام به استحضار می رساند: شرکت خدمات مسافرتی و جهان گردی رها راز سفر به استناد تبصره 6 ماده 7 ا...اهمیت و توسعه گردشگری در جهان و ایران
محمد حسین فراهانی : صنعت گردشگری از جمله صنایع مهم جهانی با رشد سریع در توسعه اقتصادی جهان است که با...هزینه زندگی در سوئیس
هر چند که هزینه زندگی در سوئیس خیلی بالاست اما درآمد سالانه مردم سوئیس برای هرنفر ۳۹۰۰۰ دلار است که ...